ELA

ELA – MALI PRANGER

FESTIVAL PRANGER že sedemnajstič zapovrstjo pripravlja del festivalskega dogajanja, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem, poimenovan ELA, po pisateljici Eli Peroci.

V sodelovanju s KNJIŽNICO ROGAŠKA SLATINA razpisuje

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO PESEM

Tema letošnjega natečaja je

OBJEM

 

Sodeluje lahko vsak učenec ali učenka od 1. do 9. razreda osnovne šole. Pesem je lahko napisana v svobodni pesniški obliki ali v eni od znanih oblik (npr. sonet, balada, haiku …).

Izbrane pesmi naj učenci ali učiteljice mentorice oz. učitelji mentorji pošljejo na naslov: ela@pranger.si do vključno petka, 7. aprila 2024, s pripisom ELA – MALI PRANGER.

Razpis Mala Ela 2024

V elektronski pošti naj bodo tudi podatki o avtorju oz. avtorici: ime in priimek AVTORJA in MENTORJA, šola, razred, e-naslov, naslov šole in domači naslov.

Rezultate natečaja bomo objavili na spletni strani www.pranger.si najkasneje do 12. aprila 2024.

Ob tem si pridržujemo pravico, da nagrajena dela tudi javno objavimo na navedeni spletni strani in v za to posebej izdani brošuri.

Slavnostni zaključek ter podelitev priznanj bo 25. maja 2024 v Kulturnem centru v Rogaški Slatini.

DODATNE INFORMACIJE: koordinatorka natečaja mag. Nataša Koražija, ela@pranger.si


O Malem Prangerju – ELI

Festival Pranger se je leta 2008 razširil tudi na posebno festivalsko dogajanje, namenjeno najmlajšim. Poimenovali smo ga ELA – po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini.

Podobno, kakor je nekoč dejala pisateljica, da namreč »ne piše za otroke, temveč otrokom, in se tako z njimi pogovarja«, skušamo tudi ustvarjalci Prangerja osrednjo festivalsko rdečo nit, to je poezijo, na različne načine približati otrokom, v njim ljubi govorici, torej igri in ustvarjalnosti. Eno izmed priložnosti za ustvarjalno zorenje in izražanje nudimo v razpisih, ki jih vsako leto pošljemo v osnovne šole, med letoma 2013 in 2015 pa smo sodelovali tudi s srednjimi šolami. Mogoče pa bo katera mlada pesnica ali pesnik čez nekaj let tudi del naše sedaj že resnično bogate bere pesnikov in pesnic, povabljenih gostov in gostij na samem Festivalu Pranger.

Seznam nagrajencev ELA 2023

Razpis natečaja ELA 2023

Seznam nagrajencev ELA 2022

Razpis natečaja ELA 2022

Seznam nagrajencev ELA 2021

Razpis natečaja ELA 2021

Seznam nagrajencev ELA 2020

Razpis natečaja Mali Pranger – ELA 2020

Rezultati natečaja ELA 2019

Razpis natečaja ELA Vesolje 2019

Zbornik ELA 2019