ELA

Festival Pranger v sodelovanju s Knjižnico Rogaška Slatina razpisuje

natečaj ELA za najboljšo pesem

18. Festival Pranger štirinajstič zapovrstjo pripravlja del festivalskega dogajanja, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem, poimenovan »ELA«, po pisateljici Eli Peroci. V preteklih letih smo pri sodelovanju dobili zelo lepe odzive, zato vas z letošnjim razpisom ponovno vabimo k sodelovanju.

Tema letošnjega natečaja je  SVOBODA!

Sodeluje lahko vsak učenec ali učenka od 1. do 9. razreda osnovne šole. Pesem je lahko napisana v svobodni pesniški obliki ali v eni od znanih oblik (npr. sonet, balada, haiku …). Izbrane pesmi naj učenci ali učiteljice mentorice oz. učitelji mentorji pošljejo na naslov: natecaj.pranger@gmail.com do vključeno petka, 16. aprila 2021, s pripisom MALI PRANGER – ELA.

Razpis natečaja ELA 2021

V elektronski pošti naj bodo tudi podatki o avtorju oz. avtorici: ime in priimek, razred, e-naslov, šola, naslov šole in domači naslov. Rezultate natečaja bomo objavili na spletni strani www.pranger.si najkasneje do 5. maja 2020. Ob tem si pridržujemo pravico, da nagrajena dela tudi javno objavimo na navedeni spletni strani in v za to posebej izdani brošuri.

Glede na situacijo z epidemijo korona virusa vas bomo o morebitnem uradnem zaključku pravočasno obvestili. Če bodo razmere dopuščale, se vidimo 22. maja v Rogaški Slatini.

Veselimo se sodelovanja z vami in vam želimo veliko ustvarjalnosti.

DODATNE INFORMACIJE: koordinatorka natečaja mag. Nataša Koražija, natecaj.pranger@gmail.com


O Malem Prangerju – ELI

Festival Pranger se je leta 2008 razširil tudi na posebno festivalsko dogajanje, namenjeno najmlajšim. Poimenovali smo ga ELA – po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini.

Podobno, kakor je nekoč dejala pisateljica, da namreč »ne piše za otroke, temveč otrokom, in se tako z njimi pogovarja«, skušamo tudi ustvarjalci Prangerja osrednjo festivalsko rdečo nit, to je poezijo, na različne načine približati otrokom, v njim ljubi govorici, torej igri in ustvarjalnosti. Eno izmed priložnosti za ustvarjalno zorenje in izražanje nudimo v razpisih, ki jih vsako leto pošljemo v osnovne šole, med letoma 2013 in 2015 pa smo sodelovali tudi s srednjimi šolami. Mogoče pa bo katera mlada pesnica ali pesnik čez nekaj let tudi del naše sedaj že resnično bogate bere pesnikov in pesnic, povabljenih gostov in gostij na samem Festivalu Pranger.

Seznam nagrajencev ELA 2020

Razpis natečaja Mali Pranger – ELA 2020

Rezultati natečaja ELA 2019

Razpis natečaja ELA Vesolje 2019

Zbornik ELA 2019