Lara Božak

Foto: Manuela Drevenšek

Lara Božak se je rodila leta 1999 v Celju. Po končani osnovni šoli v Rogatcu in maturiranju na Gimnaziji Celje – Center je nadaljevala s študijem humanističnih študijev v Ljubljani, kjer se trenutno posveča smeri politične filozofije.

Njeno ustvarjanje se giblje med poljema glasbe in poezije. Znotraj kitarsko vokalnega dua raziskuje presek kantavtorkse glasbe in jazza. S pisanjem se je začela resneje ukvarjati v času študija. Njene pesmi so bile objavljene v različnih literarnih revijah, portalih in zbornikih, na primer v revijah Mentor, Spirala, na portalih Vrabec Anarhist, Koridor – Križišča umetnosti, Locutio, v almanahu mladih pesnic in pesnikov bog si ga drka na nas (Literarno društvo IA) ter so zazvenele v radijskem Literarnem nokturnu (RTV Slovenija, Program ARS).

Septembra leta 2023 je pri založbi Črna skrinjica (Literarno društvo IA) izšel njen pesniški prvenec Z luknjami v prepihu, ki je bil v okviru 38. Slovenskega knjižnega sejma nominiran za najboljši literarni prvenec. Knjigo je uredil Dejan Koban, spremno besedo pa je napisala Barbara Korun.

Nastopa na literarnih večerih in festivalih ter kot urednica sodeluje z založbo Črna skrinjica. Svoje recitale rada prepleta s svobodnimi koncepti improviziranega zvočenja.