ELA

Festival Pranger v sodelovanju s Knjižnico Rogaška Slatina razpisuje

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO PESEM

16. Festival Pranger trinajstič zapovrstjo pripravlja del festivalskega dogajanja, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem, poimenovan »ELA«, po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini in je tam preživela velik del svoje mladosti. V preteklih letih smo pri sodelovanju dobili zelo lepe odzive, zato vas z letošnjim razpisom ponovno vabimo k sodelovanju. Tema letošnjega natečaja je Vesolje!

Na natečaju lahko z eno izvirno pesmijo sodeluje vsak učenec in učenka od 1. do 9. razreda osnovne šole. Pesem je lahko napisana v svobodni pesniški obliki ali v eni od znanih oblik (npr. sonet, balada, haiku …). Izbrane pesmi naj učenci ali učiteljice mentorice oz. učitelji mentorji pošljejo po elektronski pošti na naslov: natecaj.pranger@gmail.com do vključno petka, 29. marca 2019, s pripisom MALI PRANGER – ELA. V elektronski pošti naj bodo tudi podatki o avtorju oz. avtorici: ime in priimek, razred, e-naslov, šola, naslov šole in domači naslov. Rezultate natečaja bomo objavili na spletni strani www.pranger.si najkasneje do 15. aprila 2019. Ob tem si pridržujemo pravico, da nagrajena dela tudi javno objavimo na navedeni spletni strani in v za to posebej izdani brošuri.

V soboto, 25. maja 2019, bodo vse družine z otroki in mentoricami ter mentorji povabljene na svečano podelitev priznanj ob 11. uri v Knjižnico Rogaška Slatina, otroški literarni program in zakusko. Mogoče pa bo katera mlada pesnica ali pesnik čez nekaj let tudi del naše, sedaj že resnično bogate bere pesnikov in pesnic, povabljenih gostov in gostij na samem Festivalu Pranger. Veselimo se sodelovanja z vami in vam želimo veliko ustvarjalnosti.

Dodatne informacije: koordinatorka natečaja mag. Nataša Koražija, natecaj.pranger@gmail.com


O Malem Prangerju – ELI

Festival Pranger se je leta 2008 razširil tudi na posebno festivalsko dogajanje, namenjeno najmlajšim. Poimenovali smo ga ELA – po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini.

Podobno, kakor je nekoč dejala pisateljica, da namreč »ne piše za otroke, temveč otrokom, in se tako z njimi pogovarja«, skušamo tudi ustvarjalci Prangerja osrednjo festivalsko rdečo nit, to je poezijo, na različne načine približati otrokom, v njim ljubi govorici, torej igri in ustvarjalnosti. Eno izmed priložnosti za ustvarjalno zorenje in izražanje nudimo v razpisih, ki jih vsako leto pošljemo v osnovne šole, med letoma 2013 in 2015 pa smo sodelovali tudi s srednjimi šolami. Mogoče pa bo katera mlada pesnica ali pesnik čez nekaj let tudi del naše sedaj že resnično bogate bere pesnikov in pesnic, povabljenih gostov in gostij na samem Festivalu Pranger.