ELA

Festival Pranger je v sodelovanju s Knjižnico Rogaška Slatina razpisal

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO PESEM

16. Festival Pranger trinajstič zapovrstjo pripravlja del festivalskega dogajanja, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem, poimenovan »ELA«, po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini in je tam preživela velik del svoje mladosti.

Letos je na natečaj ELA za najboljše pesmi na temo vesolje prispelo rekordno število prijav, kar 242 pesmi, med katerimi je komisija izbrala 50 mladih ustvarjalcev in ustvarjalk, ki bodo 25. maja 2019 ob 10. uri v Aninem dvoru v Rogaški Slatini na slavnostni prireditvi prejeli priznanja za svoje prispevke. Žirijo sta poleg vodje knjižnice Rogaška Slatina mag. Nataše Koražije sestavljali še Maja Kovač in Sigrid Horvat.

Ob tej priložnosti bo izšel tudi zbornik z izbranimi pesmimi.

Čestitamo vsem!

Dodatne informacije: koordinatorka natečaja, mag. Nataša Koražija, natecaj.pranger@gmail.com

Rezultati natečaja ELA 2019

Razpis natečaja ELA Vesolje 2019

Zbornik ELA 2019


O Malem Prangerju – ELI

Festival Pranger se je leta 2008 razširil tudi na posebno festivalsko dogajanje, namenjeno najmlajšim. Poimenovali smo ga ELA – po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini.

Podobno, kakor je nekoč dejala pisateljica, da namreč »ne piše za otroke, temveč otrokom, in se tako z njimi pogovarja«, skušamo tudi ustvarjalci Prangerja osrednjo festivalsko rdečo nit, to je poezijo, na različne načine približati otrokom, v njim ljubi govorici, torej igri in ustvarjalnosti. Eno izmed priložnosti za ustvarjalno zorenje in izražanje nudimo v razpisih, ki jih vsako leto pošljemo v osnovne šole, med letoma 2013 in 2015 pa smo sodelovali tudi s srednjimi šolami. Mogoče pa bo katera mlada pesnica ali pesnik čez nekaj let tudi del naše sedaj že resnično bogate bere pesnikov in pesnic, povabljenih gostov in gostij na samem Festivalu Pranger.